Van student naar financieel vrij!

Van student naar financieel vrij!

Heb jij ook het probleem gehad dat je niet goed weet wat voor mensen je om je heen moet verzamelen? Daar liep ik ook tegen aan! Ook als je nog op school zit is dit een grote stap om te maken. Hoe heb ik dat gedaan?

Even voorstellen

Mijn naam is Kevin, in de eerste maanden nadat ik gestart ben als ondernemer heb ik mij vooral gericht op netwerken. Toen ik net begon kende ik amper andere ondernemers en vooral geen ondernemers in dezelfde leeftijdscategorie. Ik ben nu 18 en volg een ICT-opleiding, de mensen die ik toen om mij heen had wisten niks van ondernemen af. Het werd dus mijn doel om mensen om mij heen te verzamelen die mij begrepen en waar ik vooral veel van kon leren.

Hoe begon ik?

In april dit jaar kreeg ik mijn eerste inzicht, ik zit nog op school en zie elke ochtend op het treinstation veel mensen die niet hun dag lijken te hebben. Ik vroeg me af: “Waarom niet wat vrolijker?”. Ik kwam erachter dat veel mensen niet doen wat ze écht willen of de doelen die ze graag willen behalen niet nastreven. Toen ben ik eens goed na gaan denken over hoe ik de rest van mijn leven eruit wil hebben zien. Ik als 18 jarige student heb mijn doelen al duidelijk bepaald. Zo ben ik erachter gekomen dat ik helemaal niet een 9 tot 5 baan wil hebben maar mijn leven wil gaan leven hoe ik dat zelf wil! Om dit te bereiken ben ik veel onderzoek gaan doen. Dagenlang zat ik alleen maar Youtube video’s te kijken en overal en nergens informatie weg te halen. Om te ontdekken hoe ik die 9 tot 5 kon ontwijken. Het antwoord: Financiële vrijheid. Dit is dus ook mijn levensdoel geworden, financieel vrij worden op mijn 32ste. Zodra ik dit heb bereikt wil ik me gaan focussen op het helpen van zo veel mogelijk mensen. Ook wil ik graag de jongeren aanspreken en eventueel opleiden om hetzelfde te doen. Dit ga ik volgend jaar ook al doen door stagiaires aan te nemen en ze mijn kennis te geven. Om dit te gaan bereiken ben ik begonnen met ondernemen. Ik hou me bezig met Online Verkoop en daarnaast richt ik me vooral op Social Media Marketing & Management.

De Social Media Community

Het volgende deel van dit hoofdstuk is nu dus de Social Media Community. Hier ben ik ‘topper’ geworden omdat het me een leuke en handige manier leek om veel te kunnen leren en in aanraking te komen met andere ondernemers. Ik vind dat je van anderen altijd het meeste kunt leren, hier kunnen boeken niet tegen op. Binnen de community ga ik mij bezighouden met de topic ‘Online Verkoop’, met allerlei tips & tricks die je in jouw webshop kan gebruiken of voor het beginnen van een webshop. Hiermee ga ik mijn steentje bij dragen in de community en hoop ik dat veel mensen er wat gaan hebben.  

Ben je ondernemer en wil je meer van dit soort handige Social Media tips, tricks en tools ontvangen?  Meld je gratis aan bij de Social Media Community via onderstaande formulier.

Ben je student communicatie, marketing, multimedia en wil je graag werkervaring opdoen? Check dit dan even.


{captcha}