Meer mensen bereiken met jouw social media update?

Meer mensen bereiken met jouw social media update?

Als je een update plaatst op een van je sociale media kanalen is het altijd leuk als mensen het zien. Als het even kan lekker veel. Want ja…je deelt het om je naamsbekendheid te vergroten, expertstatus te krijgen of om andere doelen te behalen. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw bericht door meer mensen gezien wordt? Hierbij een paar tips die je op weg helpen. 

Vandaag wat tips om meer uit je social media updates te halen. Want hoe verbeter je nu je updates? Hoe haal je er meer uit? Hoe zorg je ervoor dat je meer mensen bereikt? Er zijn een aantal tips die je op elk kanaal door kan voeren.

Creëer sociale waarde

Deel iets wat je belangrijk vindt of wat vaktechnisch interessant en waardevol is voor je volgers. Zo kun je laten zien waar jij ‘expert’ in bent. Je inspireert mensen, waardoor ze blije associaties bij je krijgen. 

Wees oprecht

Net als in real life is het heel fijn om mensen om je heen te hebben die oprecht zijn. Of eigenlijk daarmee gewoon zichzelf zijn. Voel je dat je iets wil delen of ergens op wil reageren, doe dat dan ook. Het kan strategisch handig zijn om op sommige berichten te reageren, dat is helemaal prima. Zorg wel dat je reactie oprecht en gemeend is. 

Zet anderen in het zonnetje

Tag mensen of locaties waar mogelijk. Wees niet te bang om een ander podium te geven. Als je iemand tagged (vermelden) in een bericht dan krijgt diegene daar een melding van. Dus extra zichtbaarheid. Daarnaast is er een grote kans dat iemand reageert of zelf het bericht ook weer deelt. Geeft weer extra zichtbaarheid.

Gebruik foto’s, video’s of een link

Als je een update plaatst, zet er dan als het even kan een foto, video of link bij. Zo val je veel meer op in de tijdlijn van de ander. Wel goed om hierin te variëren met de verschillende vormen. Plus: het is super als je zelf in beeld bent of de mensen waar je mee werkt. Mensen willen jou zien en je leren kennen. Dus gewoon doen ;-).

Gebruik emoticons

Emoji’s worden ze ook wel genoemd. Die lachende gezichtjes, de poepjes en wijzende vingertjes. Je kunt je bericht extra kracht bijzetten door af en toe een emoticon voorbij te laten komen. Er zijn zo veel, zit veel tussen. In de community staat hier ook nog een inspiratieberichtje.Heb je nog geen account? Je kunt je hieronder aanmelden.

Ben je ondernemer en wil je meer van dit soort handige Social Media tips, tricks en tools ontvangen?  Meld je gratis aan bij de Social Media Community via onderstaande formulier. 

Ben je student in de richting van communicatie, marketing, multimedia en wil je graag werkervaring opdoen? Check dit dan even.


{captcha}