Facebook Stories: Gebruik jij het al?

Facebook Stories: Gebruik jij het al?
Wellicht ken je Stories al van Snapchat of Instagram. Maar wist je dat Facebook zelf ook een Story functie heeft? Zo niet, lees dan snel verder. Want Facebook Stories (in het Nederlands: Facebook Verhalen) is een geweldige tool om jouw zichtbaarheid, de betrokkenheid en je websiteverkeer flink te vergroten. In deze blog leg ik je precies uit hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt.
 

Wat zijn Facebook Stories?

Net als met Instagram Stories kun je met Facebook Stories kun je foto’s en korte filmpjes delen met je volgers. Deze blijven 24 uur zichtbaar en verdwijnen daarna automatisch. Elke foto blijft een aantal seconden in beeld en de filmpjes kunnen maximaal 20 seconden lang zijn.
 
Je kunt Facebook Stories opslaan in je verhalenarchief, waar ze alleen zichtbaar zijn voor jou. Het is niet mogelijk om ze, net als Instagram, op te slaan als hoogtepunt. Bij je story kun je een link rechtstreeks delen. 
 

Facebook Stories maken

Wil je een Facebook Story maken? Dan kan dat op twee manieren; via de Facebook app op je telefoon of via de website op je computer. Ik raad je aan om de app te gebruiken. Deze biedt veel meer mogelijkheden om creatief te zijn met kleuren, teksten en stickers. Daarnaast kun je via de app een story heel eenvoudig doorlinken naar je website.
 

Volg onderstaande stappen om Stories via de app te maken:

  1. Ga naar je bedrijfspagina
  2. Klik op het blauwe plus-symbool naast je profielfoto 
  3. Selecteer ‘Verhaal maken’
  4. Maak een verhaal door foto’s of video’s te maken of te uploaden vanaf je telefoon
  5. Speel met de filters en/of voeg teksten toe
  6. Klik onderaan op het scherm op de knop ‘volgende’
  7. Zorg ervoor dat enkel de optie  ‘het verhaal van je pagina’ staat aangevinkt
  8. Klik op ‘publiceren’ en je Facebook Story wordt geplaatst

 

 

Ben je ondernemer en wil je meer van dit soort handige Social Media tips, tricks en tools ontvangen?  Meld je gratis aan bij de Social Media Community via onderstaande formulier. 

Ben je student in de richting van communicatie, marketing, multimedia en wil je graag werkervaring opdoen? Check dit dan even.


{captcha}