Een moeilijk verhaal, maar dan makkelijk.

Een moeilijk verhaal, maar dan makkelijk.

Ik ben Marieke Abbink, 24 jaar. Sinds februari 2019 ben ik voor mezelf begonnen. Tijdens mijn zoektocht naar gelijkgestemden kwam ik in een Facebook groep vol met ondernemende dames. Daar kwam ik de oproep tegen van Désirée. Zij was op zoek naar (studerende) starters. Al studeerde ik al een tijdje niet meer, mijn interesse was gewekt en na een belletje bleek dat het een goed idee was dat ik infographics ga maken voor de Social Media Community. Het idee van de Social Media Community, een grote ruildienst van kennis, kunde en informatie. Geen geld aan te pas en toch iedereen een stukje beter en verder. Dat zag ik wel zitten.

Ik snap’M

Tijd is kostbaar. Informatie moet snel op te nemen zijn. Daar speel ik op in met mijn onderneming Ik snap‘M! Denk daarbij aan infographics, uitleganimaties, iconen, logo’s, grafische vormgeving en instructievideo’s. Alles wat er eigenlijk voor zorgt dat iets wat in tekst veel tijd kost om op te nemen, door middel van beeld snel duidelijk is. Mijn slogan is dan ook: ‘Een moeilijk verhaal, maar dan makkelijk!’

DearDier

Daarnaast combineer ik met DearDier twee van mijn grote liefdes, namelijk illustreren en dieren. Ik ben een echte dierenvriend. DearDier is ontstaan uit het pijnlijke verlies van dieren. Na het verlies van een lief dier ging ik op zoek naar een manier om die pijn wat te verlichten. Ik besloot het beestje te gaan illustreren. Wat gaf dat een goed gevoel. Zo besloot ik alle beestjes die ik ooit was verloren te gaan illustreren en nu zie ik ze elke dag in mijn woonkamer staan en denk ik aan alle mooie, liefdevolle momentjes samen. En vond ik het een mooi idee om andere mensen ook te verblijden met DearDier. Ik heb ondertussen al aardig wat mensen mogen verblijden met een DearDier en hopelijk komen daar nog veel mensen bij!

Social Media Community

Mijn taak voor de Social Media Community zal voornamelijk de blogs voorzien van grafische content en infographics zijn. Af en toe zal ik zelf een blog over informatie design en de kracht van beeld met jullie delen.

 

Ben je ondernemer en wil je meer van dit soort handige Social Media tips, tricks en tools ontvangen?  Meld je gratis aan bij de Social Media Community via onderstaande formulier.

Ben je student in de richting van communicatie, marketing, multimedia en wil je graag werkervaring opdoen? Check dit dan even. (https://socialmediacommunity.nl/registratie-students-only/)


{captcha}