Volg je ambitie

Volg je ambitie


Iedereen heeft ambities. Dromen die jij hebt over hoe je de toekomst voor je ziet. Maar hoe maak je die ambities nou waar op jonge leeftijd? In deze blog stelt David zich voor en deelt hij zijn ervaring.

Mijn naam is David Muntinga en ik ben de eerste échte boekhoudcoach in Nederland! En wat is er nou zo bijzonder? Ik ben namelijk op mijn 19e al gestart met mijn eigen bedrijf. De ambitie hiervoor kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Als klein jongetje leek het mij al geweldig om later “als ik groter was” een eigen bedrijf te hebben.

Gewoon doen!

Maar hoe zet je zo’n ambitie nou om in een actie? Toen ik op een gegeven moment een baantje zocht en niet kon vinden wat ik graag wilde wist ik het meteen. Ik start een eigen bedrijf. Maar waarin? En kon dat allemaal naast mijn studie?

Zonder al te veel na te denken heb ik uitgezocht hoe ik een bedrijf kon opstarten. En dat bleek wel heel simpel. Online bij de KvK een bedrijf inschrijven, deze bevestigen op een kantoor van de KvK en klaar! Zogezegd, zo gedaan. In 2016 heb ik mijn bedrijf ingeschreven.

Groeien

Maar dan komt het moment. Je moet je eerste klanten gaan vinden. Iets wat niet altijd gemakkelijk is. Het belangrijkste hierin is: geeft nooit zomaar op! Je hebt namelijk een doel waarvoor je bent gestart met je eigen bedrijf. Mijn doel was ondernemers helpen met hun boekhouding.

Gaandeweg in het ondernemen verandert er van alles aan je bedrijf. In 3 jaar tijd heb ik mij ontwikkeld tot echte ondernemer. Ik speel in op de kansen die ik zie liggen. Dat is precies waarom ik De Boekhoudcoach ben gestart. De veranderingen in de boekhoudwereld zijn zo groot, dit kon ik niet negeren. Het zou me anders namelijk mijn werk gaan kosten.

Een netwerk

Maar groeien en inspelen op kansen kan je niet zomaar doen. Je bent daarvoor een netwerk nodig. Een netwerk van inspirerende ondernemers waarbij jij je kan aansluiten en die jou kunnen enthousiasmeren om te gekke dingen te gaan doen.

En precies dat, is wat ik al jarenlang doe. Werken aan mijn netwerk. Daarom vond ik het ook een mooie kans om mij aan te sluiten bij de Social Media Community. Om te bouwen aan mijn netwerk en om ondernemers te helpen met de lastige boekhoudvragen en belastingaangiftes.

Financiële Topper

Toen Desiree mij vroeg of ik een expertrol binnen de binnen de Social Media Community zou willen vervullen twijfelde ik natuurlijk niet. Desiree is erg inspirerend en we hebben leuke overeenkomsten. Precies daarom ben ik nu de Financiële Topper binnen de Social Media Community.

In mijn rol zal ik gaan bloggen over financiën in combinatie met social media. Weet jij bijvoorbeeld al hoeveel budget je zou kunnen gebruiken voor social media? Hoe het werkt met facturen van Facebook, Insta en LinkedIn ads? Hoe je de btw-afdracht doet over je social media uitgaven?

Join the club!

Wil je ook werkervaring opdoen naast je studie om je te onderscheiden van de massa, om alvast te ontdekken wat je leuk vindt of meer te doen waar je goed in bent? Of ben je een studentondernemer en wil je graag een netwerk opbouwen en je portfolio vullen? Neem even contact met ons op. We hebben nog enkele plekjes open.

Ben je een ondernemer en kun je wel wat tips gebruiken bij de zakelijke inzet van social media? Blijf op de hoogte en meld je aan bij de Social Media Community Nederland via onderstaand formulier.


{captcha}